La impressió digital tèxtil - Copies
134
post-template-default,single,single-post,postid-134,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

La impressió digital tèxtil

La impressió Digital tèxtil va començar a finals de la dècada dels 90, mentre es mantenien els mètodes tradicionals d’impressió. Però l’aparició al mercat de les impressores de gran format va permetre la producció de grans tirades a menor cost i gran rapidesa.

És un mercat que està en constant desenvolupament. Les oportunitats d’aquesta tecnologia per ocupar un lloc en el mercat tèxtil són cada vegada més visibles, a causa de les avançades característiques de les màquines, que les fan equiparables a la productivitat que s’aconsegueix amb serigrafia. Tot i els reptes que té encara la impressió digital tèxtil, és notable el terreny que ha guanyat en aquesta àrea. Es poden imprimir dissenys petits a la roba (samarretes, vestits, roba promocional.)


Avantatges del digital:

– No és requereix fer una gran tirada, és pot estampar des de una sola peça, ja que no requereix l’ús d’una còpia mestra, com les plantilles per serigrafia.
– És més segur i menys nociu per al medi ambient.
– Consumeix menys energia, aigua i força humana que la serigrafia convencional. Els dispositius d’impressió tèxtil requereixen menys treball d’operadors, diversos dispositius poden ser maniobrats per un sol operador.

Desavantatges del digital:
– El cost d’adquisició, entrades (particularment en les tintes) i manteniment de les màquines és elevat en comparació amb els altres sistemes convencionals.